Хрупкава картофена пица

27 ноември 2020 | 12:20
11042
0

Искате домът ви да ухае на нещо вкусно и да създава усещане за уют? А какво ще кажете за една чудна пица, с която да зарадвате сетивата и своите любими хора? С аромат на вкусно меко сирене и риган... 

Брой порции: 4 пици
Продукти за тестото:
10 г мая
125 мл хладка вода
1 ч.л. зехтин
½ ч.л. сол
200 г брашно

Продукти за гарниране:

1 консерва домати
1 глава лук, ситно нарязан
1 ½ с.л. риган
125 г Brie Castello


600 г картофи
2 ч.л. зехтин
1 ½ ч.л. сол
50 g салам Пеперони, нарязан на тънки филийки

Приготовление:

1. За тестото на пиците разтворете маята във водата, добавете зехтина солта и брашното и го омесете добре. Оставете го да престои около 30 мин. на топло място
2. Пригответе доматен сос, като смесите в купа доматите, лука, ригана и солта.
3. Разделете тестото на 4, омесете всяка една четвъртинка на малка топка и разточете докато станат на кръг с диаметър около 22 cm.
4. Сложете по 2 основите за пици в 2 тави върху хартия за печене. Разпределете отгоре доматения сос и нарязаното на тънки филийки сирене Brie Castello.
5. Картофите се обелват и нарязват на тънки филийки. Поставят се в купа и се подправят със зехтин и сол. Подреждат се върху пиците така, че леко да се застъпват и да покрият изцяло основата. Пекат се на 250°С (с вентилатор) около 15 мин., добавя се салама и се връщат отново във фурната докато станат златисти.
6. Поръсват се с пресен риган и се сервират.

(в материала има продуктово позициониране)

Най-четени