Порции: 4 / подготовка: 0:15 / печене: 0:45

Продукти:
1 кг пресни картофи (по-големите се разрязват на две)

Морска сол

Прясно смлян черен пипер

3 стръка пресен розмарин

100 гр. масло Lurpak

2 скилидки чесън

Фурната се нагрява на 200°С. В голяма тава за печене се слагат маслото и подправките – сол и черен пипер. Клончетата розмарин се разтъркват с точилка за да освободят ароматите си и се добавят към маслото.

Тавата се слага във фурната, докато маслото се разтопи и подправките развият аромата си. Картофите се слагат в разтопеното масло и подправки и се разбъркват добре. Тавата се връща във фурната и картофите се пекат около 10 мин., след което се изваждат, разбъркват се отново и се връщат във фурната. Това се повтаря на 20-тата и на 30-тата мин. или докато картофите се покрият с хрупкава златиста коричка, а отвътре станат меки и пухкави.


(в материала има продуктово позициониране)