Есента е вече тук - красива и уютна, с аромат на вкусни домашни манджички, топло одеало и красиви водопади от падащи листа. И за да ви бъде денят още по-прекрасен, споделяме с вас тази уникална рецепта за хумус с авокадо и крем сирене.

Време за подготовка: 10 мин.

Порции: 4

Необходими продукти:

150 г крем сирене Arla Натурално
50 г овче сирене
550 г нахут от консерва
2 бр. зряло авокадо
1 ч. л. чили
125 мл зехтин
1 с. л. тахан
2 с. л. сок от лайм
250 г пресен кориандър

Начин на приготвяне:

Нахутът се изплаква обилно на течаща вода и се отцежда. Слага се в кухненски робот заедно с чилито, зехтина и тахана и се пасира. Добавят се обеленото авокадо, крем сиренето, овчето сирене и всички останали съставки.

Всичко се пасира отново, докато се получи гладка консистенция.

Дипът се прехвърля в купа за сервиране, покрива се с фолио и се оставя да престои в хладилника минимум 30 мин. преди да се сервира поръсен с листа пресен кориандър.

(в материала има продуктово позициониране)