Испанска селска супа

06 март 2018 | 11:19
видяна 859
коментари 0
recepti.bg

Необходими продукти:

250 г говеждо месо

250 г свинско месо

4 с.л. олио

1 гл. лук кромид стар

2.50 л бульон пилешки

200 г картофи

200 г моркови

2 стр. праз лук

300 г грах

250 г чоризо

100 г шунка

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. босилек

1 щипка чесън на прах

2 стр. магданоз пресен

1 щипка черен пипер млян

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва и запържва. Добавя се лука и се подправя със сол, пипер, мащерка, босилек и чесън. Сипва се бульона и като заври се оставя за 45 минути.

Картофите и морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Праза се измива и се нарязва на колелца. Зеленчуците се слагат в супата. Варят се 10 минути, след това се добавя граха и се варят още 5 минути.

Наденицата и суровата шунка се нарязват вътре, вари се още няколко минути.

Гарнира се с пресен магданоз.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?