Припомнете си мигове от детството с тази лесна за приготвяне доматена супа!

Необходими продукти за 4 порции

2 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязана

1 скилидка чесън, нарязана

1 с.л. доматено пюре

400 г нарязани домати от консерва

шепа листа от босилек

щипка сода бикарбонат

600 мл мляко

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в голям тиган и сложете лука и чесъна. Гответе на умерена температура докато лука омекне- около 5 минути. Добавете доматеното пюре, след това и нарязаните домати и босилека. Кипнете. Намалете температурата и оставете да поври за около 15 минути докато ястието се насити с аромати. Ако искате мека супа, разбъркайте, за да се получи мек сос. Сега може да се охлади и
замрази за не повече от месец.

2. Сложете сместа с доматите в тиган. В малка купа смесете содата и около 1с.л. от млякото. Разбъркайте докато не останат бучици, след това добавете в доматите и изсипете в млякото. Кипнете (ще се получи пяна, но не се тревожете - тя ще се махне). Оставете супата да поври за около 5 минути докато стане готова за сервиране.