Вдъхновени от нашата любима колежка, която винаги ни подсеща да хапваме плодове и зеленчуци вместо шоколад и соленки, ви представяме следната рецепта с ябълки. Както сигурно се досещате – отново вдъхновена от нарязаната и сладко приготвена ябълка, която тя преди малко си хапна… вкусно, вкусно…

Обожаваме този чудесен и вкусен плод, който винаги е на мода и за да ни стане и на нас сладко, ви представяме тази много апетитна рецепта с него.

Много ни допадат сушените плодове, но да си признаем чипсове, снаксове и др. „нездравословни” храни са ни голямата слабост.

Здравословен чипс? Да, той съществува! Освен това е и чудесен начин да запазите ябълките за по-дълго време, изсушавайки ги във фурна.

Необходими продукти:

500 г. (по възможност големи) ябълки
300 г. ябълков сок
канела
кафява захар, ние предпочитаме мед

Начин на приготвяне:

Измийте ябълките и ги нарежете с остър нож на тънки кръгчета и ги почистете от семките.

Ако имате разноцветни ябълки – зелени, жълти и червени, ще стане още по-красиво и най-вече ще зарадвате вашите гости, малки и големи.

Изсипете в една купа ябълковият сок. Поръсете нарязаните колелца с канела и ги в купата за 10-12 минути.

След което ги наредете върху хартия за печене.

Поставете ги в слаба фурна 150 С и ги запечете за 25 минути. След това ги извадете за 5-6 минути да се изстудят и после пак ги сложете във фурната (докато тя се охлажда), за да ги изсушите.

Внимавайте да не изгорят или станат много твърди. Готови са за консумиране, когато придобият златист цвят.

Съхранявайте ги в буркан или кутия