Как да използвате сос песто

20 октомври 2021 | 11:06
9047
0
0

Прекрасен продукт от средиземноморската кухня, който ще обикнете бързо.

Класическото песто с босилек е типичен сос от италианската кулинарна традиция, произхождащ от Лигурия. Името Pesto произлиза от италианския глагол - pestare, което означава да смачка или смила. Основната съставка на класическото италианско песто е босилекът, който е натрошен във вкусен сос с чесън, зехтин, настъргано твърдо сирене и кедрови ядки.



Това е много универсален продукт: в Италия се използва главно с тестени изделия, но също така е идеален като дресинг за салати и за овкусяване на печени зеленчуци, яйца и много други.



За да запазите целия му вкус и аромат, нашето предложение е да го добавите в края на готвенето.

Шеф Никола Симеонов

Четете още: ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН - всичко, което боговете в кухнята винаги са крили от теб. До сега!

Коментари

Добави Коментар

Най-четени