Само хапка от този студен и млечен десерт приповдига настроението без да повишава кръвната захар.

Обезмасленото мляко съдържа калций, а богатото на омега-3 мастни киселини яйце ви снабдява с хранителни вещества, необходими за добро здраве.

Приготвяне: 5 мин.
Готви се: 5 мин.
Общо: 10 мин.

Необходими продукти за 4 порции (1/4 от рецептата на порция):

2 с. л. обезмаслено сухо мляко
1 ½ с.л. царевично брашно
¼ чаша кафява захар Спленда
1 чаша (340г) обезмаслено изцедено кисело мляко
1 яйце, богато на омега-3 мастни киселини, разбито
½ ч. л. ванилова есенция
Обезмаслена разбита глазура

Начин на приготвяне:

1. В тенджера разбъркайте сухото мляко, брашното и захарта. Докато разбърквате постепенно добавяйте и изпареното мляко и яйцето. Сложете тенджерата на средна до висока температура. Оставете да се готви за 5 минути или докато се получи плътна смес. Разбърквайте постоянно. Махнете от котлона.

2. Добавете ванилията. Оставете да изстине на стайна температура. Гарнирайте всяка порция с разбитата глазура.

Полезен съвет:

Пудингът може да се съхранява в хладилника в херметически затворен контейнер за не повече от 3 дни.