Картофена пица с моцарела Arla

01 септември 2022 | 08:00
9134
0

Обичате пица? Имаме за вас чудесно предложение, което ще ви дари с невиждани вкусови усещания! Не забравяйте настърганата моцарела Arla, чиято заслуга е особено специална за крайния вкусов резултат на този фантастичен италиански специалитет.

Необходими продукти за 2 пици:

600 г тесто за пица
600 г картофи, обелени и нарязани на много тънки резени
200 г настъргана моцарела Arla (1 пакет)
5 с.л. зехтин
1 с.л. чили паста
1 скилидка чесън смачкана
3 с.л. нарязан на ситно пресен розмарин
сол
черен пипер
стръг пресен розмарин



Приготовление:

1. В малка купичка смесете 2 с.л. зехтин, смачкания чесън и чили пастата и разбъркайте добре. Оставете настрана.

2. Загрейте фурната на 275 градуса.

3. Разделете тестото на две равни част и го разточете в кръгла форма (диаметър около 30 см) върху два листа хартия за печене.

4. В купичка смесете 3 с.л. зехтин и нарязаният на ситно розмарин. Добавете нарязаните на тънко картофи в сместта, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре, за да се овкусят картофите.

5. Разпределете по повърхността на тестото настърганата моцарела Arla и овкусените резени картофи.

6. Печете пиците във фурната една след друга, всяка за около 12-15 мин.

7. След като са готови, гарнирайте отгоре със свежи листа розмарин, сол и черен пипер на вкус.

8. Сервирайте с купичката с пикантния зехтин.

(в материала има продуктово позициониране)