Картофена пица с моцарела Arla
Обичате пица? Имаме за вас чудесно предложение, което ще ви дари с невиждани вкусови усещания! Не забравяйте настърганата моцарела Arla, чиято заслуга е особено специална за крайния вкусов резултат на този фантастичен италиански специалитет.
Необходими продукти за 2 пици:
600 г тесто за пица
600 г картофи, обелени и нарязани на много тънки резени
200 г настъргана моцарела Arla (1 пакет)
5 с.л. зехтин
1 с.л. чили паста
1 скилидка чесън смачкана
3 с.л. нарязан на ситно пресен розмарин
сол
черен пипер
стръг пресен розмарин
Приготовление:
1. В малка купичка смесете 2 с.л. зехтин, смачкания чесън и чили пастата и разбъркайте добре. Оставете настрана.
2. Загрейте фурната на 275 градуса.
3. Разделете тестото на две равни част и го разточете в кръгла форма (диаметър около 30 см) върху два листа хартия за печене.
4. В купичка смесете 3 с.л. зехтин и нарязаният на ситно розмарин. Добавете нарязаните на тънко картофи в сместта, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре, за да се овкусят картофите.
5. Разпределете по повърхността на тестото настърганата моцарела Arla и овкусените резени картофи.
6. Печете пиците във фурната една след друга, всяка за около 12-15 мин.
7. След като са готови, гарнирайте отгоре със свежи листа розмарин, сол и черен пипер на вкус.
8. Сервирайте с купичката с пикантния зехтин.
(в материала има продуктово позициониране)