Необходими продукти:

1 ч. ч. кисело мляко

1 кг картофи

щипка наситнен пресен лук (или чесън)

1 ч. л. куркума

2 ч. л. млян кориандър

1/2 ч. л. кимион

1/2 ч. л. лютив червен пипер

джинджифил

копър

сол

* Когато ястието е готово, можете да добавите пресни зеленийки и дори кълнове.

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. В тенджера загрейте мазнина (масло, кокосово масло, гхи), колкото да покрие дъното, и добавете кимиона. Запържете го докато потъмнее.

Добавете ситно нарязания пресен джинджифил и пресен лук и разбъркайте добре.

След това добавете кориандъра, червения пипер и куркумата като внимавате да не загорят. Веднага сложете нарязаните на кубчета картофи и разбъркайте хубаво, за да поемат от подправките.

Налейте вода, която не трябва изцяло да покрива картофите. След като заври, намалете огъня и захлупете с капак.

Разбърквайте от време на време. Добавете солта, когато картофите са поомекнали.

Добавете киселото мляко и разбъркайте добре, малко преди картофите да са напълно готови и оставете да ври още 3 -4 мин.

Дръпнете ястието от котлона и прибавете ситно нарязания пресен копър. Похлупете отново за 2-3 мин.

Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов