Ето рецептата за картофено руло. Опитайте да я приготвите.

Съставки:

2 с.л. масло
3 с.л. пармезан
2 с.л. галета
1 вр. магданоз пресен
1 к.л. индийско орехче
150 г кашкавал
2 бр. моркови
4 бр. яйца
1 кг картофи

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, а морковите се бланшират. Сварявта се две яйца.

Сварените картофи се намачкват и се омесват с две яйца (или едно голямо), настърган кашкавал, нарязан на ситно магданоз, сол и индийско орехче. Само ако е много течна сместа, за спояване се добавят около 2 с.л. галета (може и брашно).

В намазнена тавичка се разстила половината от картофената смес, нареждат се сварените яйца и морковите по дължина. Върху тях се слагат останалата част от картофите и с ръце се оформя руло.

Рулото се поръсва с пармезан и галета. По желание могат да се сложат и бучки масло.

Пече се около половин час в предварително загрята фурна.