Кесадията с пиле е не само апетитно, но и лесно за приготвяне ястие. Затова ви предлагаме да заложите на това вкусно предложение за вечеря още днес.
Време за готвене 15 мин.
Порции: 4 бр.
Продукти:
4 тортили
50 гр. киноа (4 с. л.)
2 стръка пресен лук
половин червена чушка
150 гр. (1 опаковка) Ементал Arla слайс
сол и черен пипер
½ ч. л. кимион
Приготовление:
Киноата се сварява в 100 мл. вода, следвайки инструкциите на опаковката. Прехвърля се в купа и се смесва с нарязаните на ситно червена чушка и пресен лук. Подправя се със сол, черен пипер и се разбърква добре.
Върху широк плосък тиган с не-залепващо покритие се слага 1 тортила, слайс Ементал Arla и половината от сместа с киноа, разпределена равномерно върху цялата повърхност. Отгоре се слага още от слайсовете моцаряла. Покрива се втората тортила и се пече, докато стане златиста от едната страна. Използвайки плоска чиния се обръща от другата страна и се пече отново до златисто. Същото се повтаря и с другите две тортили. Когато са готови, кесадиите се нарязват на по 6 триъгълника, подреждат се в чиния за сервиране и се поднасят с гуакамоле и заквасена сметана.