През последните дни Фейсбук беше залят от коментари относно кето хляб на цена от 50 лв. Всеки изрази мнението си по темата, като то варираше от: пазарна икономика (е, всеки има право да формира цената на труда си), до в държава, в която пенсиите са 300 лв., няма как да има подобна цена.

Ние пък попаднахме на една лесна рецепта за кето хляб, който можете да си приготвите у дома, от любопитство или за да решите дали въобще ви допада идеята. Собствениците на пекарната, чието дело е скъпият хляб, разкриха, че в него има само три съставки: бадемово брашно, кокосово брашно и 18 био яйца. Нашето предложение е малко по-различно, но пък е напълно постижимо в домашни условия.

Необходими съставки:

5 яйца
5 супени лъжици разстопено кокосово масло или краве масло
1 чаена лъжица ябълков оцет
¼ чаена лъжица сол
1 ¾ чаша бадемово брашно или около 200 грама
½ чаена лъжица сода за хляб

Начин на приготвяне

Затоплете фурната на 180 градуса и намазнете малка формичка, ако имате хартия за печене, можете да използвате и нея.

Разбийте яйцата, заедно с кокосовото масло, солта, бадемовото брашно и накрая добавете содата.

Печете до златисто за около 30-40 минути.

След като хлябът е готов, изчакайте около 10 минути, преди да го извадите от формичката. Нарежете го и го сервирайте, след като е изстинал напълно.

*200 гр. бадемово брашно струва между 6,50 и 13,80 лв.