Необходими продукти:

12 фил. хляб
1 к.ч. майонеза
8 стр. маруля
16 фил. домати
16 фил. бекон
16 фил. пуешко филе
1 ч.л. сол
6 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне:

Използват се квадратни филии за тостер, които трябва да се нарежат на тригълници.

Тригълните филийки се препичат в тостер или във фурната от двете страни. През това време марулята се нарязва на парчета, които да паснат на размера на филийките.

Поставят се 3 филийки една до друга върху чиста повърхност и се намазват с малко майонеза. Върху първата се слагат парче салата, 2 филийки домат и се поръсва със сол и пипер на вкус.

Върху доматите се слагат 2 слайса предварително запечен бекон, а върху тях – 1/8 (около 60 гр) от пуешкото филе. Отново се поръсва с малко сол и пипер. Същото се повтаря и с втората филия хляб.

Внимателно първата филия се поставя върху втората, с пуешкото нагоре, като се внимава да не падне пълнежа. Слепят се и с третата филия с майонезата от вътрешната страна.

Забождат се клечки, както е показано на снимката.

Повторя се с останалите продукти, за да се получт общо 4 порции.

Сервирайте с кисели краставички, чипс и/или сосове по желание.