Автор
Woman.bg

Кокосови гофрети с ягодов сос и крем сирене

Превърнете семейната закуска в още по-специален повод с тази лесна и бърза рецепта за гофрети на Михаела Белорешка от Good Natured Food! Крайният резултат е повече от впечатляващ и едва ли някой би заподозрял, че времето за подготовка са скромните 5 минути.

Продукти:

За гофретите:

1 яйце
1/2 ч. ч. мляко по избор
4 с. л. кокосово брашно
1/4 ч. л. сода
канела, джинджифил, кардамон на вкус
щипка сол
.
За топинга:

1 ч. ч. ягоди
2 с. л. мед
2 с. л. вода
семена ванилия
150 г крем сирене Arla Лайт

Рецепта:

Разбърквам всичко и поставям веднага върху нагретите плочи БЕЗ мазнина! Да, става :-)

За топинга тук смесих натурално пълномаслено крем сирене Arla Лайт и сладко от ягоди, подсладено с мед. Ето как го правя:

Ягодите (около 1 ч.ч.) сварявам с 2 с. л. вода и щипка семена ванилия докато омекнат. След това свалям от котлона и добавям 2 с. л. мед и разбърквам. Получава се страхотен сос за гофретите :-)) Можете да използвате всякакви плодове!

(в материала има продуктово позициониране)