Коледни канелени сладки

20 декември 2021 | 12:00
9629
0

Предлагаме ви рецепта за приготвянето на вкусни коледни сладки, които ще ви помогнат с лекота да се потопите в празничния дух и еуфория, а къщата ви ще ухае на Коледа.

Продукти за 24 сладки:

225 g брашно + за поръсване
60 g масло Lurpak®
75 g кафява захар
2-3 с. л. прясно мляко
2 ч. л. канела
2 ч. л. джинджифил на прах
1 с. л. мед
1/2 ч. л. сода



Приготовление:
1. В купа разбъркайте захарта и маслото Lurpak® с помощта на миксер докато се получи пухкава и лека смес.
2. Добавете канелата, джинджифилът, меда и прясното мляко. Разбъркайте отново добре до получаването на хомогенна смес.
3. Добавете брашното и содата и разбъркайте добре с дървена лъжица.
4. Прехвърлете тестото върху набрашнен плот. Оформете под формата на топка, увийте със стреч фолио и оставете в хладилник да стегне за около час.
5. Застелете хартия за печене в две тави.
6. Разточете тестото с помощта на точилка до дебелина около 3 мм. С помощта на формички за сладки изрежете тестото и подредете изрязаните сладки в тавите. Останалите изрезки от тестото се омесват и разточват отново и се изрязват отново с помощта на формички.
7. Сложете тавите с изрязаните сладки в хладилника за 30 минути. Загрейте фурната на 180 градуса.
8. След като сладките в тавите се охладят, печете във вече загрятата фурна за около 10-12 минути.
9. Оставете сладките да се охладят в тавите за около 5 минути и след това ги подредете върху поднос или празнична чиния.
10. Поръсете отгоре с пудра захар за още повече празничност. 

(в материала има продуктово позициониране)

Най-четени