Останаха броени дни до Коледа и сме сигурни, че празничното настроение вече ви е завладяло. А какво по-хубаво от това домът ни да ухае на коледен дух? С тази бърза и лесна рецепта за маслени бисквити ще постигнете неповторима тържествена атмосфера:

Подготовка: 30 мин. плюс 30 мин. за охлаждане
Приготвяне: 8-12 мин.
Порции: 24 бисквити

От какво имаш нужда:
200 g меко масло Lurpak
150 g захар
жълтък от едно яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
350 g брашно, плюс допълнително за поръсване
300 g пудра захар
2-3 с.л. лимонов сок

Как да ги приготвиш:

1. Загрей фурната на 180ºC (160ºC за фурни с вентилатор)
2. В голяма купа разбий маслото Lurpak и захарта до получаване на въздушна и пухкава смес.
3. Добави жълтъка и ваниловия екстракт и накрая брашното, за да направиш тесто. Ако полученото тесто е твърде лепкаво, можеш да прибавиш още малко брашно.
4. Разстели тестото върху набрашнена повърхност, докато стане с дебелина около половин сантиметър.
5. С помощта на формички за бисквити, нарежи тестото и постави получените бисквити в тавичка, покрита с хартия за печене. Повтори с останалото тесто и остави бисквитите в хладилник за 30 минути или до втвърдяване.
6. Накрая ги изпечи за 8-12 минути или до получаване на златист загар по краищата. Остави да се охладят извън фурната, преди да ги декорираш.
7. За да приготвиш глазурата, трябва да пресееш пудрата захар в купа и да разбъркаш 2 с.л. лимонов сок, като добавиш още при необходимост, за да се получи гъста смес.
8. Украси бисквитите и остави върху решетка, докато глазурата се стегне.

(в материала има продуктово позициониране)