Всички знаем, че домашният конфитюр е най-добрата компания на палачинката. А представете си колко приятна ще е изненадата, ако отворите бурканче с етикет, на което с шарени букви е написано: „Произведено от МАМА“. Да, мама иска нейните съкровища да са щастливи и да хапват с наслада. Мама иска да им сложи на масата нещо вкусно, за чието съдържание е сигурна. Мама иска всички да са доволни, но е толкова заета и няма време... Пък и някои неща просто я плашат, защото няма опит с тях.

Да, но мама не се отказва лесно. Тя е достойна внучка на баба си, която неуморно е пълнела мазето с бурканчета зимнина, събирайки витамините и свежите аромати на градината си. Плюс това всяка домакиня носи в себе си онова усещане за практичност, което ѝ подсказва, че домашната храна е не само по-вкусна и здравословна (знаеш много добре какви продукти влагаш), но и помагаш на семейния бюджет.
Ако и вие сте от жените, които не се отказват лесно, имаме решение за вас. Именно в помощ на смелите жени в кухнята Dr. Oetker създаде чудесен продукт, който превръща варенето на конфитюр в детска игра. При това целият процес отнема само 5 минути! Хем е лесно, хем не отнема време за дълго седене пред печката. Нужни са само няколко съставки: пресни плодове от най-любимите ни, захар, каквато предпочитаме - бяла, кафява или плодова, лимонена киселина и Гелфикс Dr. Oetker. А защо да не добавим и чаша искрящо шампанско за разкош, както го правят французите? Да не забравяме и щипката смелост и шепата вдъхновение, които ще ни съпътстват в това кулинарно приключение.

Ще кажете: Как е възможно да се забърка конфитюр за 5 минути? Ще се сгъсти ли сместа за толкова кратко време? Няма ли да останат плодовете сурови? Все логични въпроси, имайки предвид спомена за някоя жена от семейството – мама, баба, леля, която с часове е стояла с лъжицата пред печката и е бъркала, бъркала до прималяване.

Оказва се, че наистина може да получите перфектен резултат само за 5 минути благодарение на една вълшебна съставка, непозната на някогашните жени. На ход е Гелфикс, който рязко скъсява времето за приготвяне на сладко. При това без химия и залагайки на напълно естественото съдържание.

Гелфикс съдържа точната пропорция полезен цитрусов пектин и естествена лимонена киселина, необходими за желирането на конфитюр от един килограм плодове. Пектинът подпомага получаването на желиран ефект, без да е необходимо продължително варене. С узряването на плодовете, обаче, съдържанието на пектин в тях намалява. Тогава на помощ идва Гелфикс, който добавя допълнително пектин към сместа от вече узрели и сладки плодове. При варенето на конфитюра пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре. Можете да избирате между 3 разновидности Гелфикс според сладостта и степента на зрялост на плодовете и да контролирате количеството захар, която добавяте.

Накратко. Можем да направим сладко за пет минути с гарантиран резултат. Сами избираме плодовете и сме сигурни в тяхното качество. Влагаме малко захар по свой вкус, което прави вкусотията ни и диетична. Остава ни време да похапнем и пресни плодове, които сме заделили, докато сме почиствали тези за сладкото. Вижте и нашето предложение. Да действаме!

Златен конфитюр с шампанско

Продукти:
700 г кайсии
700 г нектарини
200 мл шампанско
2 пак. Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker
700 гр. захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

Приготвяне:
Измийте и почистете плодовете от костилките и дръжките. По желание обелете нектарините. Нарежете ги на кубчета и претеглете точно 700 г от всеки плод.
Смесете плодовете и шампанското в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчетата Гелфикс Супер с 4 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 5-6 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.


Вижте още рецепти и видео съвети за бързи конфитюри с малко захар на
https://www.oetker.bg/bg-bg/konfitjuri/marmaladi-i-konfitjuri.html


(в материала има продуктово позициониране)