Вълшебен и оригинален сладкиш, в който ще се влюбите на мига. Не лишавайте от това удоволствие себе си и любимите си хора. Заслужавате го!

От Яна Петрова, Salted Figs:

250 г (1 опаковка) крема сирене Arla Натурално XL
5 филийки козунак
5 яйца
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. мляко
1/2 ч.ч. течна сметана
1 ч.л.ванилия
1 ч.л. канела
1 ч.л. индйско орехче
1 ч. нарязани ягоди

Нарежете козунака на кубчета с големина 2х2 см и сложете в загрята на 180 градуса фурна за 10 мин. или докато не станат леко златисти. Извадете и оставете хубаво да изстинат.

В купа разбъркайте с миксер всички течни съставки и подправки. Добавете съдържанието на 1 опаковка крема сирене Arla и разбийте хубаво.

В съд за печене, добре намазан с мазнина, сложете козуначените парчета и залейте със сместа. С лъжица равномерно разпределете отгоре останалото крема сирене на малки купчинки. На този етап или оставете пудинга да престои 1 нощ в хладилника, или хубаво натиснете парчетата да попият крема. След 20 мин наредете ягодите и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 мин. Покрийте с фолио, за да не загори.