Кулинарният пътеводител Мишлен вече ще бъде актуализиран всеки месец. Това означава, че ресторантите, които се надяват да влязат в него и да получат престижните звезди, вече няма да чакат цяла година за голямата церемония, както беше досега.
Компанията, която отговаря за издаването на пътеводителя от 1904 г., традиционно организираше грандиозни вечери, на които обявяваше местата с висококачествена храна, които си заслужава да се опитат.
Is the #Michelin guide relevant in a pandemic? https://t.co/BbKFvbHjCp pic.twitter.com/D6QWDpvWAz
— The Business Times (@BusinessTimes) August 26, 2021
За първи път в дългогодишната Мишлен история обаче е взето решението изцяло да се промени начинът на функциониране на пътеводителя. Така предложенията за ресторанти ще бъдат разкривани всяка последна сряда на всеки месец, започвайки от настоящия август. Освен това пътеводителят вече ще бъде изцяло дигитализиран.
Участниците няма да получават заветните звезди веднага, но тези които вече са добавени към пътеводителя, вероятно ще бъдат и избраните на годишната церемония, която се състои през октомври. Новите ресторанти ще бъдат обозначени със знак 'New', а освен това ще има възможност те да бъдат представяни по-детайлно всеки месец.
От Мишлен разкриват, че един от мотивите им за новия подход е пандемията, която доста е усложнила работата в ресторантьорския бизнес. Така те се надяват, чрез по-регулярното актуализиране на пътеводителя, да мотивират хората да преоткрият и подкрепят местата за хранене, които са в близост до тях.
Дигиталният пътеводител може да се изтегли под формата на приложение за телефон за Android и iOS.