Автор
Ева Григорова

Краят на кулинарния пътеводител Мишлен такъв какъвто го познаваме, ето какви са промените

Кулинарният пътеводител Мишлен вече ще бъде актуализиран всеки месец. Това означава, че ресторантите, които се надяват да влязат в него и да получат престижните звезди, вече няма да чакат цяла година за голямата церемония, както беше досега.

Компанията, която отговаря за издаването на пътеводителя от 1904 г., традиционно организираше грандиозни вечери, на които обявяваше местата с висококачествена храна, които си заслужава да се опитат.

За първи път в дългогодишната Мишлен история обаче е взето решението изцяло да се промени начинът на функциониране на пътеводителя. Така предложенията за ресторанти ще бъдат разкривани всяка последна сряда на всеки месец, започвайки от настоящия август. Освен това пътеводителят вече ще бъде изцяло дигитализиран.

Участниците няма да получават заветните звезди веднага, но тези които вече са добавени към пътеводителя, вероятно ще бъдат и избраните на годишната церемония, която се състои през октомври. Новите ресторанти ще бъдат обозначени със знак 'New', а освен това ще има възможност те да бъдат представяни по-детайлно всеки месец.

View post on Instagram
 

От Мишлен разкриват, че един от мотивите им за новия подход е пандемията, която доста е усложнила работата в ресторантьорския бизнес. Така те се надяват, чрез по-регулярното актуализиране на пътеводителя, да мотивират хората да преоткрият и подкрепят местата за хранене, които са в близост до тях.

View post on Instagram
 

Дигиталният пътеводител може да се изтегли под формата на приложение за телефон за Android и iOS.