Автор
Ева Лъчезарова

Кулинарното европейско първенство е вече тук! Включи се и спечели една от нашите награди!

През идните 30 дни Европа ще бъде футбол! А това европейско първенснство със сигурност ще остане в историята. Поради пандемията надпреварата бе отложена с една година, но въпреки това ще носи оригиналното си име “УЕФА Евро 2020”. Освен това за първи път мачовете ще се играят на 11 стадиона в 11 града от 11 национални асоциации на УЕФА. Вълнуващо пътуване ни предстои, нали?

И докато в Sportal.bg нашите колеги ще се вълнуват от точки, резултати и красиви голове, ние решихме да ви поканим на едно незабравимо кулинарно пътешествие из футболна Европа. Заедно с Лора и Стоян от “Бон апети” ще обиколим всички 24 държави, които ще участват в надпреварата и ще ви покажем рецепти за характерни техни ястия, които ще се изправят едни срещу други в ежедневни кулинарни двубои.

Шеф Никола Симеонов пък е подготвил специална рубрика, която нарекохме Tips&Tricks, от нея ще научите тънкости при приготвянето на любимите ястия, които съпътстват всеки пълноценно изживян мач - пица, паста, бургери и картофки.



Кулинарното европейско на Woman.bg ще следва плътно календара на футболното първенство и всеки ден ще обявява нов кулинарен дуел, съпроводен от видео рецепта. Така за всеки мач ще можете да гласувате за своята рецепта-фаворит, а всяка регистрация увеличава възможността да спечелиш една от нашите награди. Награди ли казахме? А какви са те?

- 10 ваучера за пазаруване от Billa на стойност 30 лв
- 10 готварски престилки и дъски от Градус
- 5 селектирани комплекта сосове Hellmann's
- 4 силиконови форми за печене от София Мел
- 1 актифрай Тефал от София Мел
- 2 специални колекции от сирена Philadelphia



Следи нашия специален кулинарен календар, за да видиш кои са рецептите, които влизат в дербито за най-добър вкус. В нашето кулинарно европейско първенство също ще има победители, но тук печели по-добрата рецепта, а не по-добрият отбор. Гласуването става само с един клик, а рецептите които сме подготвили са разнообразни и включват стартери, супи, основни и десерти.



Ти си капитанът в кухнята у дома, нали? Затова нека заедно запретнем ръкави и да тръгваме на европейско кулинарно пътешествие!