Ароматът на неустоимото къри пиле с червена леща и спанак гарантира неподозирано удоволствие за цялото семейство у дома!

Време за приготвяне: 20 мин.
Брой порции: 4

ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА

100 g масло Lurpak
2 глави червен лук, нарязан
3 скилидки чесън, ситно накълцан
1 с.л. гарам масала
1 ч.л. смлян кориандър
2 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. куркума
резенче пресен джинджифил, обелен и настърган
500 g пилешки гърди, нарязани на парченца с големина 2 см
2 ч.л. семена на кимион
2 с.л. синапено семе
дузина листа от къри
100 g червена леща, изплакната и изцедена
400 ml пилешки бульон или вода
200 g спанак

КАК ДА ГО ПРИГОТВИШ

1. Разтопи 30 g масло Lurpak на умерено силна температура и запържи лука, докато омекне. След това добави чесън, гарам масала, смлян кориандър, кимион, куркума и джинджифил и ги остави да се готвят за няколко минути, докато пуснат аромат.

2. Добави пилешкото в тигана с подправките и разбъркай добре. Готви го до златисто.

3. Добави червената леща и покрий с водата или бульона. След като кипне, намали температурата и остави да къкри. Готви за 20-25 минути, докато лещата омекне и започне да се разпада.

4. В отделен средно голям тиган за пържене, добави 1 с.л. масло. След като закипи, прибави семената от кимион, синапеното семе и листата от къри. Готви за 1 минута. Изсипи сместа при пилешкото. Подправи със сол и черен пипер.

5. Добави остатъка от маслото и спанака. Бъркай, докато спанакът омекне и маслото се разтопи. Сервирай с кисело мляко и ориз Басмати.