Хрупкав и питателен ордьовър с изкусителен вкус и приказен аромат, подходящ за всяко време на деня.

Продукти за 4 порции:

500 г сурова наденица
60 г кисели краставички
1 с.л. сос барбекю
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. пушен червен пипер
40 г сирене чедър
24 ленти бекон
за дип от боб
400 г боб консерва
60 г печени чушки от консерва
2-3 клонки магданоз
50 мл зехтин
за сервиране:
1 глава червен лук
3-4 клонки магданоз

Приготвяне:

В купа извадете каймата от обвивката. Добавете нарязаните на кубчета краставички, подправете с чесъна и пушения пипер и добавете сос барбекю.

Разбъркайте добре и оформете 12 кюфтенца по около 50 грама всяко. Сложете кубче чедър във всяко кюфтенце и притиснете добре.

Сложете 2 ленти бекон на кръст и завийте всяко кюфтенце в бекон.

Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете половината кюфтенца и гответе 10 минути. Намажете добре с барбекю сос и гответе още 5 минути.

В подходящ съд сложете чушките заедно със сока, листенца магданоз, зехтина и боба. Пасирайте до гладкост.

Разстелете 5-6 с.л. от дипа в чиния, поръсете със ситно нарязаните лук и магданоз и отгоре сложете по 3 кюфтенца.

В купа извадете каймата от обвивката. Добавете нарязаните на кубчета краставички, подправете с чесъна и пушения пипер и добавете сос барбекю.