Хрупкава вкусотия, която ще достави на сетивата ви истински възторг!

Продукти:

500 г кайма
1 гл. лук кромид стар
1 бр. червени чушки
1/2 вр. магданоз пресен
5 щипка чубрица
3 щипка черен пипер млян
1 ч.л. кимион
1.50 кг картофи
100 г кашкавал
3 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
2 щипка сол

Начин на приготвяне:

Кюфтенцата се приготвят, като към каймата се прибавят нарязаният на ситно лук, изчистената от семето и дръжките чушка. Омесват се заедно със сухите подправки (чубрица, кимион, малко черен пипер) на вкус и магданоза, нарязан на ситно.

Оформят се малки, кръгли кюфтенца. Картофите се обелват и нарязват на жулиени. Слагат се в голяма, плитка тава. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер. Наливат се 100 мл вода.

Кюфтенцата се подреждат върху картофите равномерно. Всичко се полива със зехтин и се поръсва с чубрица.

Ястието се пече в загрята фурна за 20 минути, покрито с фолио. Маха се фолиото и се допича до зачервяване. Изважда се и се наръсва с настъргания на ренде кашкавал и се връща да се запече и той.