Подправките в това великолепно предястие придават фантастичен вкус и аромат!

Продукти:

1 глава карфиол
1 морков
1 глава лук
1 ч.ч. киноа
1 ч.ч. булгур
200 г извара
2 яйца
1 с.л. къри
2 с.л. галета
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се почистват и нарязват на много ситно и се поставят в голяма купа.

В посолена вода се сваряват булгурът и киноата за 10 минути, след което се отцеждат.

Прибавят се към зеленчуците, добавят се яйцата и изварата.

Разбърква се добре и се добавя кърито, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Добавя се галета, колкото да може лесно да се оформят кюфтета.

Кюфтетата се пекат върху сгорещен тиган с незапелваща повърхност за 4-5 минути от всяка страна.