Неоходими продукти:
1 глава карфиол
1 морков
1 глава лук
1 ч.ч. киноа
1 ч.ч. булгур
200 г извара
2 яйца
1 с.л. къри
2 с.л. галета
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1/2 връзка магданоз
Начин на приоготвяне:
Зеленчуците се почистват и нарязват на много ситно и се поставят в голяма купа.
В посолена вода се сваряват булгурът и киноата за 10 минути, след което се отцеждат.
Прибавят се към зеленчуците, добавят се яйцата и изварата.
Разбърква се добре и се добавя кърито, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Добавя се галета, колкото да може лесно да се оформят кюфтета.
Кюфтетата се пекат върху сгорещен тиган с незапелваща повърхност за 4-5 минути от всяка страна.