Неоходими продукти:

1 глава карфиол

1 морков

1 глава лук

1 ч.ч. киноа

1 ч.ч. булгур

200 г извара

2 яйца

1 с.л. къри

2 с.л. галета

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1/2 връзка магданоз

Начин на приоготвяне:

Зеленчуците се почистват и нарязват на много ситно и се поставят в голяма купа.

В посолена вода се сваряват булгурът и киноата за 10 минути, след което се отцеждат.

Прибавят се към зеленчуците, добавят се яйцата и изварата.

Разбърква се добре и се добавя кърито, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Добавя се галета, колкото да може лесно да се оформят кюфтета.

Кюфтетата се пекат върху сгорещен тиган с незапелваща повърхност за 4-5 минути от всяка страна.