Пролетта е тук и е време да се насладим на слънцето и приятните моменти с тези, които обичаме. А какво по-хубаво от това да отскочим до някой парк или планина и да си спретнем вкусен пикник? Днес ви предлагаме една неустоимо свежа и апетитна лазаня от тиквички със спанак и сирене, която е изключително подходяща за целта, а най-добрата рецепта е предоставена от Михаела Белорешка от Good Natured Food. Ето как да я приготвите:

Време за готвене: 40 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

3 тиквички
200 гр. спанак
1 глава лук
½ връзка копър
500 гр. аспержи
250 гр. крем сирене с Arla с билки и подправки
125 гр. крем сирене Arla Натурално
200 гр. моцарела Arla слайс
стрък пресен лук и копър
2 с.л. гхи
сол, пипер

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и нарязват на ленти с дебелина 3-4 мм.

Аспержите се почистват от външната обвивка с белачка. Половината се разполовяват по дължина.

Спанакът се измива и блендира заедно с лука.

Задушава се в гхи за около 3-4 минути, докато омекне.

Отново се връща в блендера и се пасира до пюре със сол и пипер.

В керамична форма се поставят последователно слой от тиквички, слайсове моцарела, спаначеното пюре, тиквички, крем сирене с подправки, целите аспержи, отново тиквички, моцарела и натурално крем сирене. Накрая се подреждат и разполовените аспержи.

Лазанята се пече около 40 минути, докато стане златиста по повърхността. Оставя се да изстине напълно, ако искаме красиви и стройни разрези. Ако не – хапваме топла :-)

Украсява се с пресен лук и копър.



(в материала има продуктово позициониране)