Лучена тарта с пресни домати и бри Castello® CreamyWhite
Пролетта и лятото предлагат огромно изобилие от пресни плодове и зеленчуци. Днес ви споделяме прекрасна рецепта за леко и вкусно ястие с чери домати, което ще се хареса и на малки, и на големи. Вижте я:
Необходими продукти:
1 бр. бри Castello® Creamy White 150g
1 пакет бутер тесто
1 яйце
10 чери домата
1 средно голяма глава червен лук
1 връзка босилек
прясна мащерка
1 с.л. зехтин
сол
черен пипер
Приготовление:
-
Нарежете на парчета червения лук и го овкусете в купичка със сол и черен пипер.
-
Разбийте в купичка яйцето.
-
Нарежете бутер тестото на три равни части и прегънете краищата на всяко парче леко навътре, около 1 см, за да направите нещо като рамка.
-
Намажете повърхността на бутер тестото с разбитото яйце.
-
Разпределете нарязания лук във всяко едно от трите парчета бутер тесто.
-
Нарежете сиренето бри Castello® CreamyWhite на триъгълници и разпределете върху трите парчета.
-
Сложете във фурната и печете за около 15 минути на 200 градуса.
-
Нарежете чери доматите на четвъртинки и ги овкусете със сол, черен пипер, зехтин и пресния босилек.
-
Когато тартите се изпекат, разпределете отгоре пресните чери домати и босилек и сервирайте.
(в материала има продуктово позициониране)
Най-четени
