Необходими продукти:

200 г брашно

40 г царевично брашно

1/2 ч.л. сол

375 мл бира

750 мл прясно мляко

2 яйца

3 глави лук

Начин на приготвяне:

Двата вида брашно се изсипват заедно със солта в купа.

Оформя се кладенче в средата и се изсипва бирата. Добавят се яйцата едно по едно.

Разбърква се леко до образуване на гладка, по-гъста каша.

Сместа се оставя да "почине" най-малко 30 минути.

Лукът се обелва и се нарязва на шайби с дебелина 1 см.

Поставят се в дълбока купа и се заливат с прясното мляко.

Така потопени шайбите се оставят за 1 час.

В дълбок тиган или фритюрник се сипва достатъчно мазнина за пържене и се загрява.

Лучените кръгчета се отцеждат и се потапят в бирената каша.

Пържат се от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.

Изпържените лучени кръгчета се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.