Ако искате да стоплите сърцата на близките си хора с нещо вкусно в този студен, зимен ден, непременно опитайте тази рецепта с Castello зрял чедър. Със сигурност ще накара сетивата ви да запеят одата на радостта.


Продукти за 4 порции:

1 бр. Castello зрял чедър
300 г макарони / пене
500 г тиква цигулка
2 глави лук шалот
2 скилидки чесън
1 с.л. сушена салвия
300 мл пилешки бульон
свежи листа салвия
зехтин



Начин на приготвяне:

Сложете вода в тенджера, подправете със сол и я оставете да заври. Сложете пастата, когато водата заври и я гответе докато омекне малко или както казват в Италия – al dente. Оставете пастата настрана.

Измийте тиквата и я обелете. Нарежете я на кубчета. Една част от тях - около 300 г, сложете в тава за печене и поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Печете 10 минути на 180 градуса. Останалите кубчета тиква оставете настрана.

Нарежете лука на малки кубчета. Загрейте дълбок тиган със зехтин. Добавете лука и чесъна и запържете докато лукът стане прозрачен. После добавете останалите около 200 г сурови кубчета тиква, сушената салвия и пържете още няколко минути. Добавете бульона и оставете да заври и да покъкри след това още 5 минути.

Премахнете сместта от котлона и я изсипете в блендер и блендирайте.

Настържете Castello чедър и го добавете в блендера и разбивайте докато чедърът се разтопи. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Отцедете пастата от водата и я сложете в дълбок съд за печене. Добавете към нея соса с тиква и сирене и печените кубчета тиква и разбъркайте добре. Поръсете отгоре с настърган чедър Castello и свежи листа салвия.

Запечете във фурна на 200 градуса за около 15 минути.

(в материала има продуктово позициониране)