Това е нашето алтернативно предложение как да замените пастата в менюто си с нещо също толкова вкусно, но по-нискокалорично. Тази рецепта съчетава кремообразния и вкусен сос от Mac & Cheese със зряло сирене чедър Castello с невероятния вкус на ядки и карфиол.

Продукти за 4 порции:

1 бр. Castello чедър
1 голяма глава карфиол
750 мл пилешки бульн
1 с.л. дижонска горчица на зърна
25 г масло царевично нишесте
3 с.л. хлебни трохи/галета



Приготовление:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Измийте добре главата карфиол, отрежете дръжката ѝ и накъсайте карфиола на розички. Сложете в тенджера вода да заври и бланширайте карфиола за 4-5 мин. След това веднага го облейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене на карфиола. Оставете карфиола на страна за момента.

3. Разтопете маслото в тиган, добавете хлебните трохи и запържете, докато станат златисти и хрупкави.

4. Изсипете пилешкия бульон в дълбок тиган и го оставете да заври. Добавете горчицата на зърна и прясно смлян черен пипер на вкус.

5. Настържете чедър Castello, добавете към него и царевичното нишесте. Изсипете в бульона и бъркайте, докато чедърът се разтопи и се получи гладък и хомогенен сос.

6. Добавете в тигана със соса бланширания карфиол и разбъркайте.

7. Изсипете сместа в съд за печене и поръсете отгоре с трохите хляб. 8. Сложете във вече загрятата фурна на 180 градуса и печете за около 30 минути. Сервирайте при готовност.

(в материала има продуктово позициониране)