Колкото понякога да ни се иска да кажем завинаги "сбогом" на десертните изкушения, има моменти, когато не можем да се лишим от удоволствието да вкусим апетитен сладкарски деликатес. Особено когато плънката му изкушава с уханните си нежни плодове...

Продукти за 8 порции:

470 г брашно
1 пакет бакпулвер
1 ч.л. сол
370 г захар
5 яйца
160 г масло
250 мл прясно мляко
1 шушулка ванилия
2 банана
1 ч.ч. малини

Приготвяне:

1. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.

2. В купа до побеляване се разбъркват захарта с яйцата.

2. Добавя се маслото и се разбива добре.
3. След това се добавят млякото и ванилията.
4. Разбърква се и се добавя брашното.
5. Добавят се намачканите банани и се разбърква отново.
6. Прибавят се малините, предварително оваляни в брашно.
7. Сместа се излива в намазнена и набрашнена форма.
8. Пече се в предварително загрята на 180ºС фурна за 40-45 минути.
9. Кексът се изважда, оставя се за 10-15 минути, след което се поръсва с разтопения на водна баня шоколад.