Свеж и сочен сладкиш с вкус на екзотика и много нежност...

Продукти:

500 г маскарпоне
125 г черен шоколад
3 жълтъка
100 г захар
50 мл прясно мляко
25 мл ром
портокалова кора
няколко целувки
плод според сезона
шоколад за украса

Приготвяне:

Нарежете шоколада на не много едри парченца. В малка тенджерка налейте гореща вода. Поставете огнеупорна купа и сипете в нея натрошения шоколад и млякото. Купата с вода не трябва да допира горещата вода. Разтопете шоколада на водна баня, като бъркате често. Оставете да се охлади за 10 минути, като разбърквате периодично. Отделете жълтъците на яйцата в купа. Смесете жълтъците и захарта и разбийте сместа до побеляване. Добавете сиренето маскарпоне и рома и разбийте добре до получаването на пухкава смес. Разделете крема на 2 части и в едната прибавете охладения шоколад, а в другата сложете настърганата портокалова кора. Разбъркайте добре и двете смеси.

Пригответе 4-6 десертни чаши или купички и на дъното на всяка сложете от натрошените целувки. Разпределете двете смеси в чашите, като се опитате да насипете в едната половин от бялата, а в другата – от шоколадовата смес. След това внимателно с пръчица разбъркайте леко двете смеси, за да се прелеят красиво само в горната част. Сложете чашите в хладилника за поне 1 час. Преди сервиране украсете с плодовете, настърган шоколад и лентички портокалова кора.