Комбинацията от круши, обгърнати в хрупкава коричка, полята с мед, превръща този вълшебен сладкиш в неудържимо изкушение...

Продукти:

4 круши
4 ч.ч. вода
2 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
1 лимон или лайм
4 пръчки канела
карамфил
1 клонче ванилия
500 гр. бутер тесто
орехи или филирани бадеми за поръсване

Начин на приготвяне:

Почистете крушите в основата, без да вадите семките. Оставете дръжките за красота и удобство.

В тенджера или дълбок тиган сложете водата, захарна, меда, лимона (срязан на 4 парчета), карамфила и извлеченето от клончето ванилия.

Кипнете сместа, като разбърквате, за да се разтворят меда и захарта. Не притискайте лимона, за да не си пусне твърде много сок и да станат крушите кисели.

След като водата заври, сложете крушите, като гледате да са изцяло потопени във водата.

Сложете капак и ги оставете така за 15-20 минути

Свалете тигана от котлона, извадете крушите и ги оставете отстрани.

Прецедете сиропа и го оставете да се охлади.

Разрежете бутер тестото на лентички с дебелина около 1 см. Увийте крушите с бутертестото.

Печете увитите в бутер тесто круши за 20 минути на 200 градуса.

След като се охладят, сервирайте, като по желание поръсите с охладения сироп, мед и ядки.