Всички обичат бургери. Още повече, ако са приготвени у дома и то с качествени продукти. Точно такъв вариант ви предлагаме днес.

Ето и рецептата - стъпка по стъпка.

Време за готвене: 40 мин.

Брой порции: 4


Продукти за бургерите:
600 г телешка кайма
4 питки
1 голям домат
½ глава червен лук
краставица
туршия

За млечния сос:
200 г крем сирене Arla натурално
100 г заквасена сметана
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер

Приготовление:

Сложете всички продукти за соса в блендер и разбийте, докато се смесят добре. Подправете със сол и черен пипер.

Каймата овкусете със сол и пипер. Омесете я и я разделете на 4 равни части. Оформете бургерите и ги изпържете в тиган за 3-5 мин. от всяка страна, докато соковете, които се отделят, станат бистри и придобият златист загар.

Разрежете питките и затоплете всяка от страните им на сух тиган. Намажете с кетчуп, горчица или майонеза по желание. Върху долната половинка сложете по 1 с.л. отцедена туршия, покрийте с изпечения бургер, полейте със соса и добавете резени домат, червен лук и краставица. Покрийте с горната половина на питката и сервирайте.

Към бургерите може да поднесете печени и ли пържени картофи с допълнително сос за топене.

(в материала има продуктово позициониране)