Автор
Ива Петрова

Морковен сладкиш с глазура от крем сирене Arla

Ето как да си направите вкусен десерт, с който да подсладите ежедневието си.

Необходими продукти:

За сладкиша:

300 g меко масло
300 g кафява захар
300 g пшенично брашно
4 яйца
450 g ситно настъргани моркови (около 7 моркова)
100 g натрошени орехи
200 g стафиди
3 ч.л. канела на прах
3 ч.л. бакпулвер

За крема:

2 опаковки по 200 g крем сирене Arla натурално
100 g пудра захар
4 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
4 ч.л. лимонов сок
За декорацията:
натрошени орехи
настъргана лимонова кора



Приготовление:

1. Разбийте добре в купа маслото, кафявата захар и яйцата с помощта на миксер.
2. Разбъркайте в друга купа брашното, канелата и бакпулвера с бъркалка. След това смесете с маслената смес и разбъркайте добре. После добавете морковите, орехите и стафидите и отново разбъркайте добре с бъркалката докато съставките се разпределят равномерно.
3. Разстелете тестото във форма за печене (около 20 см х 30 см), застлана с хартия за печене и изпечете сладкиша в средата на фурната. Пече се около час на 175 градуса.
4. Сложете крем сиренето Arla в купа заедно с пудрата захар, лимоновия сок и настрърганата лимоново кора и разбъркайте добре с миксер. Бъдете точни в измерването на пудрата захар, защото ако сложите повече глазурата ще стане по-рядка.
5. След като сладкиша се изпече го оставете да изстине.
6. Разстелете крема върху сладкиша с помощта на шпатула и украсете отгоре с натрошените ядки и настърганата лимонова кора.

(в материала има продуктово позициониране)