Тя е истинско бижу, което ще превърне деня ви в нещо специално. Подходяща е и за деца, и за възрастни. И е неустоима!

Брой порции: 12 парчета
Време за подготовка: 65 мин
Време за печене: 1 ч 20 мин

Продукти:

За блата:

5 яйца
265 г кафява захар
1 ванилия
420 г бадемово брашно
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. джинджифил на прах
½ ч.л. индийско орехче на прах
½ ч.л. бакпулвер
320 г ситно настъргани моркови
150 г ситно смлени орехи
150 г масло Lurpak

За глазурата:
250 г крем сирене
55 г пудра захар
1 с.л. лимонов сок
едро смлени орехи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160°C.

Разбийте на сняг яйцата, захарта и ванилията на висока скорост – докато обемът им се увеличи тройно.
В отделна купа смесете бадемовото брашно, канелата, джинджифила, индийското орехче и бакпулвера, заедно с морковите и орехите.
Постепенно добавяйте сухите съставки и разтопеното масло към яйчената смес и разбърквайте внимателно, докато се получи хомогенна смес.
Намаслете форма за печене на торта с размер 24 см и я застелете с хартия за печене.
Изсипете сместа във формата и загладете повърхността. Печете за около 1 час и 20 минути или до готовност. Може да проверите с клечка за зъби дали вътрешността е добре изпечена.
Оставете блата да изстине напълно, преди да добавите глазурата.

За глазурата:
Разбийте крем сиренето и пудрата захар за 5 минути, докато се получи лек и пухкав крем. Добавете лимоновия сок и разбъркайте добре.
Намажете глазурата върху изстиналата торта и поръсете със смлените орехи.

(в материала има продуктово позициониране)