Автор
Роси Кацарова

Моят план за влизане във форма след празниците

Нова година, ново начало. В моя случай това означава нов хранителен режим, който да ми помогне да се разделя с натрупаните покрай празниците килограми.

Разбирате ме, нали? Навярно събирането с близките около отрупаната с ястия трапеза е повлияло и на вашата фигура... Спокойно, има лесен начин да си възвърнете старата фигура.

И той представлява комбинация от физическа активност и разтоварващ режим на хранене.

Като казвам физическа активност, не визирам само фитнес. Не се отчайвайте, не е необходимо да се потите от сутрин до вечер на уредите. Всичко, което ускорява пулсa ви, е добро за фигурата - може да е лек крос, а може и да е по-продължителна разходка с по-бързо темпо.

А относно режима на хранене – той трябва да е ненатоварващ храносмилателния тракт, за да може не просто да се сбогувате с излишните килограми, но и да пречистите организма.

За да ви помогна в това начинание, аз и колегите ми от Woman.bg посветихме настоящия месец на здравословната закуска. Защо точно на закуската се питате в момента, а аз бързам да ви отговоря – защото ако искате да сте във форма, това е най-важното ядене за вас.

Чисто и просто, за да поддържате килограмите си в разумни граници, никога не трябва да пропускате сутрешното хранене. Учените категорично са доказали, че закуската забързва метаболизма, което означава, че приетите през останала част от деня храни ще бъдат изгорени по-бързо и лесно. Освен това сутрешното хранене ще намали желанието ви за ядене през остатъка от деня и ще ви осигури нужните ви нутриенти, за да се справите успешно с дневните задачи.

Но какво точно се крие зад понятието здравословна закуска и каква да бъде тя, за да осигури на организма необходимите му вещества? Някои биха ви казали комбинация от въглехидрат, протеин и мазнини и аз ще съглася с тях, но ще си позволя да направя малка вметка. Новата година е вече тук и се нуждаем не само от нов режим на хранене, но и от нов начин на живот - лек, вкусен и естествен.

И ако се чудите откъде да започнете промяната, започнете от закуската, защото, както са казали възрастните хора - денят се познава от сутринта.

Затова този месец ще стартираме всеки ден с предложение за вкусна и здравословна закуска с крема сирене. То е питателно, вкусно и богато на необходимите на организма протеини и мазнини. Освен това е леко и ще ви помогне да си възвърнете стройната фигура след празниците.

А кое е любимото ми крема сирене? Натуралното крема сирене Arla, разбира се - марката, която държи на традициите и качеството. Защото истината е, че не се отслабва с адски лишения и здравословна фигура не се постига с диети на вода и ябълки.

Тя се вае с истинска храна с прост състав, произведена с автентични методи, без нищо излишно. От Arla знаят това и поради тази причина техните крема сирена съдържат само мляко, сметана, млечно кисела закваска и сол - без консерванти и без стабилизатори, а използваното мляко е добивано не къде да е, а в собствени ферми, държащи на качеството.

Затова не се колебайте, а поканете натуралното крема сирене Arla на закуска с вас и заедно започнете да изграждате своето ново Аз - по-здраво, по-атлетично, по-истинско.

(в материала има продуктово позициониране)