Мъфини с кафе

30 ноември 2010 | 17:27
6692
1
1

Необходими продукти:

„Сухи” продукти

320 гр. брашно тип 500
80 гр. захар
1 с. л. нескафе
1 с. л. бакпулвер
½ ч. л. мляна канела
1/8 ч. л. сол
80 гр. кафява захар

„Мокри продукти”

250 мл сварено силно черно кафе
112 гр. разтопено и охладено краве масло
1 голямо яйце
1/2 ч л ванилова есенция

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200 С.

Формата за мъфини се намаслява или се застила с хартия за печене.

Всички сухи продукти се смесват в купа.

В друга купа се разбъркват "мокрите" продукти.

Двете смеси се смесват и се разбъркват няколко пъти (тестото не трябва да бъде еднородно).

Разпределя се във формата. Мъфините се пекат 20 минути.

Коментари

1 geri
  18 февруари 2011 | 19:10 отговор
 

pravih gi oba4e se use6ta6e kafeto v pove4e, a zaharta mi se vidq malko i dr. pat 6te sloja pove4ko

 

Добави Коментар