Най-вкусната доматена супа

16 ноември 2012 | 13:12
58616
2
2

Обичаме супичките, особено когато не можем да се отървем от нахалните ниски температури.

Купичка топла домашно приготвена супа е винаги добре дошла през хладните есенни дни.

Доматената супа става изключително лесно и бързо – идеална за тези от вас, които не ги бива в приготвянето на много сложни ястия. Съдържа много малко количество мазнини и е толкова вкусна, че направо да си оближеш пръстите.

Сигурно се досещате за нейната отрицателна страна – за съжаление... свършва доста бързо!

 

Ето и нужните продукти за доматената супа (за 4 порции):

2 кг. пресни домати
Сол и черен пипер на вкус
1 глава лук (малка), нарязана на големи кубчета
5 скилидки чесън, смачкани
30-40 г. краве масло
1,5 л. вода

Начин на приготвяне:

Нагрейте маслото в тиган на котлона и запържете лука и чесъна. Разбърквайте от време на време.

 

После нарежете на дребни парченца доматите, а за да стане още по-лесно и бързо ги пасирайте в блендер. Пасирайте до гладка еднородна смес. Съвет: Ако предпочитате вашата доматена супа да стане съвсем гладка, то обелете и доматите от ципите.

Добавете водата, солта и оставете да поври 15-20 минути. Поръсете черния пипер
Съвет: може вместо вода да ползвате прясно мляко или зеленчуков бульон.

Разсипете в чинии и сложете подправките, които сте избрали. За украса, а и за овкусяване на доматената супа може да ползвате стръкче магданоз или пък няколко листенца босилек за повече аромат.

И така, вашата доматена супа е готова!

Още по темата

Коментари

2 манги
  27 ноември 2014 | 19:52 отговор
 

пасирам и после пия със сламка...мн е яко

 
1 Диан
  09 февруари 2014 | 17:12 отговор
 

Само не разбирам тая мания да се пасира доматената супа. Е как разбирате какво ядете? Накакъв сос и това е. Нали е супа все пак - не е сос. Защо не пасирате например картофената супа- да стане пюре... Е пюре ли ще ядем или супа? Домати,ориз,лук и малко повечко олио. Става страхотна супа и без никакви пасировки.

 

Добави Коментар