Какъв по-хубав начин да се подсладим от един апетитен чийзкейк с любимия ни сезонен плод? Точно така - с ягоди! Предлагаме ви най-добрата и лесна рецепта за сладко изкушение, в което всеки ще се влюби:

Необходими продукти:
За бисквитената основа:
100 г разтопено масло
200 г натрошени овесени бисквити
За ягодовия крем:
200 г крем сирене Arla натурално
400 г пресни ягоди, нарязани на малки кубчета
300 мл сладкарска сметана
50 мл прясно изцеден лимонов сок
85 г захар
15 г желатин

100 г пресни ягоди, нарязани на четвъртинки за декорация



Приготовление:
1. Покрийте с хартия за печене основата на форма за печене с диамтър 22 см с падащо дъно.
2. Смесете добре натрошените бисквити с разтопеното масло до получаването на маслени трохи и разстелете сместта по дъното на формата като я притиснете добре с ръце.
3. Накиснете желатина в около 75 мл студена вода за около 5 минути докато набъбне.
4. Поръсете нарязаните ягоди на кубчета със захарта в купа и оставете настрана.
5. В купа смесете крем сиренето Arla с половината от сладкарската сметана и разбъркайте нежно. Останалата сметана разбийте с миксер.
6. Смесете двете смеси заедно и разбъркайте внимателно с бъркалка. След това добавете кубчетата ягоди и отново разбъркайте.
7. Сложете набъбналия желатин в купа и го разтопете на водна баня. Когато се разтопи го охладете с лимоновия сок и след това го добавете към сместта с ягодите и крем сиренето Arla.
8. Изсипете сместта с крем сиренето върху бисквитената основа и я разпределете развномерно като я заравните добре отгоре.
9. Сложете в хладилник за около 4 часа.
10. Когато чизйкейкът се охлади го извадете от формата. Поставете го в красива чиния и декорирайте с пресните ягоди.

(в материала има продуктово позициониране)