Приготвянето на храна в домашни условия изисква време и търпение. За съжаление това са две величини, които за повечето хората в днешно време са в недостиг.

След края на дълъг и изморителен ден, грижата за „насъщния” се оказва трудна задача за голяма част от хората. В много от случаите пренасяме работата си в къщи, което изисква да се справим с вечерята два пъти по-бързо.

Това, от своя страна, води до комични и често пъти страшни гафове в кухнята, който международната платформа за доставки на храна foodpanda, класира:

„Захар вместо сол” – Може би няма човек, който да не е обърквал двете бели субстанции, толкова еднородни на вид и толкова различни на вкус. Ако готвите само за себе си ще преглътнете тази размяна, но ако ястието е предвидено за гости, които ще дойдат точно след половин час, това би било безкрайно неприятно за вас. Ако свекърва ви реши да ви изненада и дойде на следобедно кафе, което е подсолено, със сигурност не би го приела като грешка, а като действие насочено към нея. Хубавото е, че ако е от по-обидчивите няма да отскача често на кафе.

Четете още: Цените ли луксът и качеството на храните?

„Чили вместо кетчуп” – Много хора използват леко сладникавия вкус на кетчупа, за да подчертаят вкуса на някое ястие. Макар да има визуална разлика в опаковките на чилито и кетчупа, понякога в бързината се грабва машинално първото червено шише, а за грешката се разбира след дегустацията. Неприятното става тогава, когато на вашата половинка му е строго забранено да консумира люта храна. В такава ситуация, тази грешка е твърде вероятно да разяри силния пол и вечерта да завърши със скандал или бъркани яйца.

„Грешната купа” – Повечето домакини обичат да забъркват хиляди неща в различни купи, за да улеснят готварския процес. Но често пъти си правят лоша услуга. Най-хубавите сладкиши се правят когато се отделят белтъци от жълтъци, а след това внимателно се обединят в едно. Случва се към белтъците да се сложат продуктите, които трябва да се смесят с жълтъците. Естествено тази грешка е плод на бързина и разсеяност, която завършва в кофата за боклук.

„Горещ котлон” – Ако домакинята бърза, прибирайки се вкъщи, включва котлона, слага тигана с мазнината да се затопля и започва да се подготвя за баня. Мислейки, че пести време дори не подозира какво може да се случи. Междувременно някой съсед звънва на вратата или някой се обажда по телефона. Говорейки сладки приказки се чува притеснителен шум. Нагорещеното олио вече гори! Определено първата реакция не е да го лиснем с вода, защото така рискувате ремонт на цялата кухня.

Четете още: Идеи за вечеря, от които не се пълнее

„Наполеон” – Малко са хората, които могат да правят няколко неща едновременно. Не се лъжете, че сте наследник на всемогъщия френски император. Ако готвите на няколко котлона, а междувременно изпитвате дето и изпращате имейли, бъдете сигурни, че някъде ще допуснете грешка. Най-често грешката има неприятен загорял мирис и непоправимо съсипан тиган.

Хубавото на гафовете е, че създават комични ситуации и се помнят дълго време, за да създават настроение.