Автор
Woman.bg

Насладете се на начос със зеленчуци, сирена и гуакамоле

Днешната ни вечеря, а именно начос със зеленчуци, сирена и гуакамоле, е идеално допълнение към домашната кино вечер.

Време за готвене: 30 мин.
Брой порции: 4 бр.

Продукти за начоса:

1 глава лук
2 скилидки чесън
1 прясно чили
2 домата
1 консерва червен боб (400 g)
1 пащърнак
1 сладък картоф
50 ml вода
1 пакет начос
150 g Arla Хаварти слайс ( 1 опаковка)

Продукти за гуакамолето:

2 бр. зряло авокадо
2 скилидки чесън
1 лайм
100 g кориандър
100 g крем сирене Arla с билки и подправки
Сол и черен пипер

Приготовление:

В голям огнеупорен съд се слага лука и се задушава в зехтин, докато стане прозрачен. Добавят се нарязаните на ситно чесън и чили. Пащърнакът и картофа се обелват и се нарязват на малки кубчета и се добавят в тигана. Подправят се със сол и пипер, добавят се нарязаните домати, червения боб и водата и всичко се оставя да се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат и вкусовете им се смесят (около 10 мин).

Начосът се подрежда по краищата на съда на няколко реда, като между отделните пластове се слагат парченца от слайсовете Хаварти. Поставя се във фурната на 200°С за 5-10 мин. или докато царевичния чипс стане хрупкав и златист.

През това време се приготвя гуакамолето, като вътрешността на авокадото се намачква с вилица, смесва се с крем сиренето Arla, пасирания чесън, нарязаните листа кориандър, сока на лайма, сол и черен пипер. Всичко се разбърква много добре и се слага в купа за сервиране. Поднася се заедно с купата с начос и зеленчуци.

(в материала има продуктово позициониране)