Автор
Woman.bg

Насладете се на Ню Йорк чийзкейк с натурално крем сирене

Лято е – сезонът, в който сякаш за човек е най-лесно да отгатне своята рецепта за щастие: свежест, слънце и сладост радват сетивата ежедневно, а на нас ни остава да им се насладим. За да сме сигурни, че през юли сте възможно най-близо до мечтаната рецепта, ви предлагаме това малиново изкушение – Ню Йорк чийзкейк с бисквити, ванилия и 100% натуралното крем сирене от Arla:

Продукти за основата:

175 гр. разтопено масло
400 гр. бисквити

Продукти за пълнежа:

750 гр. натурално крем сирене Arla XL (3 опаковки)
2 яйца
2 яйчени жълтъка
150 гр. захар
1 ванилова шушулка
кората и сокът на 1 лимон
200 гр. заквасена сметана с 18% масленост
150 гр. малини

Продукти за заливката:

200 гр. заквасена сметана с 18% масленост
50 гр. пудра захар

Начин на приготвяне на основата:

Натрошете бисквитите до фини трохи. Разтопете маслото и разбъркайте добре с трохите. Изсипете сместа във покрита с хартия форма за печене с махащо се дъно (24 см в диаметър). Притиснете бисквитената смес към основата. Печете я във фурната за 5 минути при температура 160° C и я оставете да изстине.

Начин на приготвяне на пълнежа:

За да направите пълнежа, разрешете по дължина ваниловата шушулка и извадете семената, като след това ги прибавете към захарта и натуралното крем сирене Arla. Добавете яйцата, жълтъците, сметаната и лимоновите сок и кора. Бъркайте, докато сместа стане гладка. Поставете малините върху вече изпечената бисквитена основа и изсипете отгоре пълнежа от крем сирене. Печете във фурната за 40 минути при температура 160 ° С.

Чийзкейкът трябва да е с консистенция като на пудинг – тествайте това, като почуквате отстрани на формата, за да проверите консистенцията. След печене оставете чийзкейка да почива извън фурната за около 10 минути. Смесете сметаната и пудра захарта и ги разстелете върху печения чийзкейк. Печете за последен път в средата на фурната за 10 минути при температура 160 ° С. Оставете чийзкейк да изстине напълно и го поставете покрит в хладилника за поне 3 часа – или най-добре за една нощ преди сервиране.

Начин на сервиране

Извадете от хладилника и украсете с пресни плодове. Насладете се!

(в материала има продуктово позициониране)