Представяме ви рецепта за приготвянето на вкусно ястие за студените дни от годината - пилешка супа с нудли.

Време за приготвяне: 20 мин.

Продукти:

1 с. л. зехтин
1 с. л. настърган пресен джинджифил
1 скилидка счукан чесън
400 г предварително сварено пилешко месо
1 л. пилешки бульон
Половин глава фенел, нарязан на тънки филийки
1 морков, нарязан на тънки филийки
150 г крем сирене Arla с билки и подправки
200 г яйчени нудли
Пресни листа кориандър и червено чили за гарниране

Начин на приготвяне:

В тенджера се нагрява зехтинът на средна температура и в него се запържват съвсем леко джинджифилът, чесънът и фенелът. Добавя се пилешкият бульон и нарязаните моркови. Пилето се накъсва и се слага в тенджерата заедно с крем сиренето. Готви се около 10 минути. Добавят се нудлите и се готви още 4 минути. Ако супата стане много гъста, може да се добави малко вода.

Готовата супа се прехвърля в съд за сервиране и се гарнира с нарязано на тънки ивички червено чили и пресни листа кориандър.

(в материала има продуктово позициониране)