Предлагаме ви вкусно ястие, с което да се поглезите в петък вечер.

Време за готвене: 40 мин.
Брой порции: 4 бр.

Продукти:

400 г сьомга
1 тиквичка
200 г спанак
1 глава червен лук
150 г крем сирене Arla Лайт
250 мл високомаслена сметана
200 г Arla моцарела слайс

Приготовление:

Спанакът се задушава в тиган докато омекне и половината от него се слага на дъното на огнеупорен съд. Лукът се нарязва на полумесеци, тиквичките на кръгчета, а сьомгата на кубчета. Съставките се редят на пластове, като всеки пласт от тиквичките се намазва с крем сирене. Завършва се с останалата половина от спанака, залива се със сметаната и се покрива със слайсовете моцарела.

Подредената лазаня се пече на 200°С около 15-20 мин. или докато стане златиста. Подходящо е да се поднесе със свежа салата и вкусен хляб.