Морковите са добри познати със сладкишите, кексове, кремовете и шейковете, но досега не ги бяхме вкусвали в изделие като тиквеник.

И понеже в следващите редове ще ви покажем как да замените тиквата с моркови и да получите десерт с уникален вкус, се пригответе да си запишете нова рецепта в тефтерчето – Морковник.

Необходими продукти:

1 пакет кори
800 гр. моркови
3-4 с.л. захар
2 с.л. маково семе
1 ч.л. канела (или китайска смес “Петте подправки”)
150 гр. масло

Начин на приготвяне:

Почистваме и настъргваме морковите, после ги разбъркваме със захарта, мака и канелата.

Разтопете 1/3 от маслото и с него намазнете стените и дъното на тавичката, в която ще печете морковника.

Върху две кори разстелете част от плънката, навийте на руло и сложете в тавата. Същото направете и с останалата част от корите – 2 кори с плънка, навивате и в тавата.

Върху наредените рула морковник сложете парченца масло. Печете в слаба фурна (160С) за около 50 минути.

При поднасяне наръсете с пудра захар.