Необходими продуккти:

3 ч.ч. картофи

120 г бекон

1 гл. лук кромид стар

50 мл оцет ябълкова

2 с.л. вода

3 с.л. захар

1 ч.л. сол

1 щипка черен пипер млян

1 с.л. магданоз пресен

Начин на приготвяне:

Картофите се нарязват на кубчетa, слагат се в тиган и се заливат с вода, толкова, колкото да ги покрие. Варят се за 10 минути, засича след като водата е завряла. Отцеждат се и се оставят настрана.

Бекона се слага в голям съд. Загрява се на средна степен. Запържва се, докато стане хрупкав, обръща се няколко пъти. Изважда се от съда и се оставя за малко настрана.

Лука се слага в мазнината от бекона и се оставя да покафенее. Добавят се оцета, водата, захарта, солта и пипера. Течността се оставя да заври, тогава се слагат картофите и магданоза, ситно нарязан. Слага се половината от бекона. Сместа се оставя да се загрее. Прехвърля се в друг съд за сервиране.

Останалият бекон се поръсва отгоре и се поднася.