Казвате си, че готвенето на спагети, талиатели, равиоли и т.н. не е особено сложно? Ето сега ще ви разбием илюзиите, но и ще научите наистина интересни трикове за изкуството на италианската паста от професионален шеф-тотвач именно от Италия - Бертолли Дженаро Конталдо.

Винаги гответе с лют червен пипер. Не твърде пикантен, защото това ще развали ястието, но достатъчно, за да засили вкуса.

Когато готвите със скариди, сложете ги във водата, в която варите макароните, за да добавите вкус.

Ако готвите с вино, използвайте качествено и то същото, с което ще консумирате ястието после.

Не се ограничавайте с обикновените спагети, експериментирайте! Има около 350 различни вида паста по света.

Ако искате да готвите тестени изделия като истински италианец, трябва да ги варите между една и пет минути, не повече. В повечето други държави дори професионалните готвачи често пресготвят пастата.

Не е задължително да готвите с масло или олио, зехтинът ще добави различен вкус.

Когато правите паста със зеленчуци, нарежете ги на приблизително еднакви парчета, за да се сготвят равномерно.

Винаги слагайте сол във водата, но не прекалявайте. Идеалното количество е 10 гр на литър.

Ако сте сготвили паста и тя е изстинала, не е нужно да я претопляте. Само добавете малко вряла вода.

Четете още: Пица с кашкавал, моцарела и пресни домати