В горещото лято няма нищо по-хубаво и сладко от розовата диня! Тя е звездата, чийто гастрол очакваме с най-голямо нетърпение и има защо! Тя е престъпно вкусна и дори полезна. Най-често играе солово на трапезата, но защо пък не опитаме да я включим и в приготовлението на някой интересен десерт? Предлагаме ви 3 неустоими идеи:

1.Сладолед от диня с кисело мляко

View post on Instagram
 

Необходими продукти:

90 г пудра захар
1 ч.л. сок от лимон
1 кофичка кисело мляко
350 г диня

Начин на приготвяне:

Динята се пасира.

Добавят се пудрата захар, лимоновият сок и киселото мляко.

Разбърква се добре до гладка хомогенна смес.

Слага се в подходяща купа в камерата да се замрази.

2.Чийзкейк с пюре от диня

View post on Instagram
 

Необходими продукти:

150 г бисквити

100 г размекнато масло

500 г крема сирене

500 г пасирана диня

1 ч.ч. захар

1 пакетче желатин

1 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Натрошават се бисквитите и се смесват с размекнатото масло. Със сместа се намазнява дъното на форма и се прибира в хладилника.

Желатинът се накисва във вода и се разтваря на водна баня, а сиренето се пасира. Към сместа се добавят захарта, пасираната диня и желатинът. Трябва да се разбива, докато не се получи пухкава хомогенна консистенция.

Сместа се изсипва върху блата и кейкът се прибира в хладилника за една нощ.

3.Панирана диня

View post on Instagram
 

Необходими продукти:

1 диня

150 г брашно

100 г царевично нишесте

2 бр. яйца

олио

пудра захар на вкус

Начин на приготвяне:

Отстранява се кората на динята, почистват се семките и плодът се нарязва на кубчета. Парчетата се овалват в брашното.

В отделен съд се разбиват яйцата и се смесват с царевичното нишесте и малко вода, до получаването на палачинкова смес.

В тиган се сипва олио и се загрява. Парчетата диня се вадят от брашното, потапят се в сместа и след това се пооставят в тигана. Изпържват се добре и от двете страни. След като са готови, хапките се изваждат от тигана и се поставят върху салфетка, за да се отцеди мазнината. Накрая се поръсват с пудра захар.